Belépés
suzymama: Sós pereceim...
Fél liter tejben, 3 dkg élesztőt felfuttatok ,
picike cukorral,
annyi lisztet hozzáadok amennyit a tej felvesz
egy közepes gyúrható tésztához
a kidolgozás közben 10 dkg zsírt,1 teáskanál sót beledolgozok.
Szép sima rugalmas tésztát kapunk.
Meleg helyen kelesztjük....ha megkelt gyúrótáblára borítom átgyúrom.
Apró darabokat vágok és kézzel pe
2023-02-02 20:54:34
suzymama: Szépséges hernyó kalács.
liszt
2 dkg élesztő
2 evőkanál tejföl
15 dkg barnacukor/ lehet más is,én ezt használtam./
1 mokkáskanál só
3 csomag vaníliacukor
Annyi langyos tej , amennyit a liszt felvesz.
2 evőkanál olaj
1 db tojás ,a tészta lekenésére felverve .
A tésztában NEM kell tojás.
A dagasztó tálban mindent beleteszünk,kivéve a sót, és az olajat.
2022-11-22 16:40:31
klarika47: Gulyásleves
bezöldségezett levest lassú lángon, gyöngyözve főzzük. Amikor burgonya is belekerült, akkor jöhet a házi csipkedésű csipetke. Ezt előre is elkészíthetjük egy tojásból, és annyi lisztből, amennyit felvesz a tojás. Egy csipet sóval gyúrjuk be, és lisztezett felületre tépkedjük, sodorjuk a tésztát. Ki is száríthatjuk, ha csak később használnánk fel.

Bogrács és bor
A l
2022-08-08 06:58:49
koszegimarika: Farsangi fánk egyszerűen - Recept: HOZZÁVALÓK 50dkg liszt
lisztet, a tojássárgával, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral, a rummal, a citromhéjjal, jól összekeverjük, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáöntjük. Annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, összedagasztjuk.
Amikor már szép hólyagos, az olvasztott margarint is hozzágyúrjuk. Kevés liszttel meghintjük, aztán meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, lisz
2022-02-05 15:37:01
suzymama: Zoltán atya mézes receptje
frissen. A tésztát egy napot hideg helyen állni hagyni, hidegen nyújtani, 2-2,5 mm vastagságúra, utána sütni. A liszt minőségétől függ: ha gyengébb, kisebb sikér tartalom, akkor 70 dkg-ot is felvesz a tészta, nekem általában 70 dkg lisztnél szokott jó lenni... (vegyes virágmézet szoktam használni erősebb aromája miatt).



Ez az ehető, és sokáig puha méze
2021-12-18 10:07:39
suzymama: Mákos tekercs
töltelék.)
90 dkg liszt, 25 dkg margarin, 12,5 dkg zsír, 10 dkg porcukor, 2, 5 dkg élesztő, 1 dkg só, 2 db tojás sárgája.
1 dl hideg tejszín, és még 2 dl szintén hideg víz- amennyit a felvesz a tészta gyúrás közben, tehát óvatosan adagold hozzá a hideg vizet.
Az élesztőt a lisztbe kell belemorzsolni, nem kell keleszteni- ez egy sima kemény tészta lesz.
Összeáll
2021-10-03 19:36:48
suzymama: Hatrakott süti, a receptjét még a nagymamámtól tanultam!
Sok krémmel a legfinomabb! Bámulatos!

HOZZÁVALÓK:
Tészta:
40 dkg liszt, plusz amennyit felvesz
6 evőkanál porcukor,
1 evőkanál zsír,
1 kisdobozos tejföl,
2 egész tojás,
1 cs. szalalkáli
krém
2 liter tej,
14 evőkanál rétesliszt (ez kb 25 dkg)
6 evőkanál kakaópor, cukrozatlan
40 dkg porcukor
pici darab vaj (
2021-03-18 15:52:48
velemenyezd: Koronavírus - DK: a kormány indítson angol nyelvű ügyeletet!
után tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a bulinegyedbe hétvégenként több mint harmincezer külföldi látogat.
Oláh Lajos hozzátette, hogy a Liszt Ferenc-repülőtérrel is felveszik a kapcsolatot, és erre kérik a kormányt is, mert azt szeretnék, hogy az ide érkezők minél hatékonyabb tájékoztatást kapjanak.
Ujvári-Kövér Mónika kerületi alpolgármester elmondta,
2020-03-05 12:01:56
pacsakute: Az édesítőkről
emelkedést.

A cukor, amikor bejut a szervezetbe, azonnal felszívódik, véráramba jut, azaz megemelkedik a vércukorszint és azokhoz a sejtekhez megy, amelyek inzulin segítségével felveszik. Nagy mennyiségű cukor bevitelekor ez a hasnyálmirigyet is terheli, hiszen nagyobb mennyiségű inzulinra van szükség. Rövid idő alatt, sok cukor bevitelénél ez a folyamat gyorsan megy vé
2020-01-30 21:15:21
koszegimarika: Szalagos fánk nagyon egyszerűen, elronthatatlanul recept
víz
7 g instant élesztő
2,5 evőkanál cukor
100 gramm liszt
Továbbá:​

50 ml étolaj
1 mokkáskanál só
1 tojás
350-370 g liszt (amennyit felvesz)
5-6 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

Egy tálba mérjük a meleg tejet és a meleg vizet. Legyen meleg, de ne forró. Hozzáadjuk az instant élesztőt és a cukrot, majd l
2019-02-04 21:01:05
lebo: Hányféle tócsni van?
medvetalp.

Tessék mutatni nekünk bármely flancos ételt, mely ennyi névvel bír, mint ez a krumplis sült lepény. Egy biztos, alapvetően reszelt krumpliból készül, annyi liszttel, amennyit felvesz, kevés só és kötőanyagnak egy tojás. Slussz, ennyi. Originálisan ez is persze zsírban, mostanság bő olajban sül. Az alaprecept a legszegényesebb időket idézi, de a népi találékon
2018-10-09 14:21:16
vorosrozsa66: Vadas csirkéből zsemlegombóccal
megdinszteljük, majd a végén hozzáadjuk a fokhagymát is.
A megdinsztelt hagymát és fokhagymát a zsemlékhez adjuk, és formázható állagú masszát gyúrunk belőle annyi liszttel, amennyit felvesz (kb. 10-15 dkg).
A masszából gombócokat formázunk két kanál vagy a vizes kezünk segítségével. Enyhén sós vízben kifőzzük a gombócokat. 1-2 perc után feljönnek a víz
2018-09-24 21:34:22
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Oláh Lajos, Liszt Ferenc-repülőtérrel, Ujvári-Kövér Mónika, nagymamámtól tanultam, kormány indítson, kidolgozás közben, liszt felvesz, tészta lekenésére, dagasztó tálban, házi csipkedésű, csipet sóval, vaníliás cukorral, maradék cukorral, felfuttatott élesztőt, olvasztott margarint, duplájára kelesztjük, napot hideg, liszt minőségétől, tészta gyúrás, hideg vizet, lisztbe kell, sima kemény, bulinegyedbe hétvégenként, sejtekhez megy, folyamat gyorsan, tálba mérjük,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.